مناسبت بیلبیلک

آموزش کامل غسل شب قدر

با فراگیری غسل شب قدر، به سوزاندن گناهانتان در این ماه مقدس سرعت ببخشید.

غسل شب قدر یکی از اعمالی است که در شب مبارک و پررمزوراز قدر انجام می‌شود. لَیلَهُ القَدر، شب نزول قرآن و مقدر شدن سرنوشت یک‌ سال آینده انسان‌ است. در این شب درهای آمرزش، رحمت و مغفرت الهی بر روی بندگان گشوده می‌شود. امام موسی بن جعفر (ع) در این باره می‌فرمایند: «کسی که در شب قدر، غسل کرده و تا سپیده صبح شب زنده‌داری کند، گناهانش آمرزیده می‌شود.» در این مقاله از رسانه مستقل بیلبیلک، درمورد غسل شب قدر و آموزش کامل آن صحبت خواهیم کرد تا راهنمای شما در انجام این عبادت پرفضیلت باشیم.

اعمال شب قدر

اعمال شب قدر دو نوع است: اعمال مشترکی که در هر سه شب انجام می‌شود و اعمالی که مخصوص هر یک از سه شب‌ مبارک نوزدهم، بیست و یکم و بیست ‌و سوم هستند. غسل شب قدر که از اعمال مشترک این شب‌های عزیز محسوب می‌‌شود، در ادامه به طور کامل بررسی خواهد شد.

غسل شب قدر چیست؟

اسلام دین پاکیزگی روح و جسم‌ است و انجام غسل، مصداق طهارت و پاکیزگی، یک عمل عبادی محسوب می‌شود. همان طور که گفته شد، غسل شب قدر یکی اعمال این شب به شمار می‌رود و از طرف ائمه معصوم و بزرگان دین بر انجام آن تاکید فراوان شده است. یکی از آثار این غسل، پاک شدن و طراوت روح و آمادگی برای نزدیک شدن به خدا و عبادت است.

رسانه-مستقل-بیلبیلک

2-غسل-شب-قدر-چیست

غسل شب قدر واجب است؟

غسل شب قدر واجب نیست و از عبادات مستحب این شب به شمار می‌رود. این غسل از جمله اعمال عبادی شناخته می‌شود که انجام آن، اثرات معنوی خاصی برای فرد به ارمغان خواهد آورد و استحباب آن با روایات معتبری به اثبات رسیده است.

پیشنهادی  آموزش نماز شب قدر + نماز خواندن در شب قدر

زمان غسل شب قدر

در تمام شب می‌توان غسل شب قدر را انجام دارد؛ ولی در شب نوزدهم بهتر است مقارن با غروب آفتاب و در شب بیست و یکم و بیست و سوم بهتر است غسل را بین نماز مغرب و عشا به جا آورد.

غسل شب قدر چه موقع است؟

غسل شب قدر تنها مختص این شب نیست، بلکه مستحب است در تمام شب‌های فرد ماه رمضان غسل انجام شود؛ ولی برای شب‌های قدر و نیز شب هفدهم، بیست و پنجم، بیست و هفتم و بیست و نهم تاکید بیشتری شده است.

غسل شب قدر چه ساعتی است؟

انجام غسل شب قدر در هر ساعت از شب صحیح است؛ ولی بهتر است اندکی قبل از غروب و بین نماز مغرب و عشا باشد. در جایی دیگر توصیه شده که این غسل در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و مقارن با غروب آفتاب به جا آورده شود. در شب بيست و يكم، بين نماز مغرب و عشا و در شب بیست و سوم، ترجیحا دو غسل انجام شود یکی اول شب و دیگری آخر وقت.

غسل شب قدر بیست و سوم

در شب بیست و سوم بهتر است غسل را بین نماز مغرب و عشا به جا آورد و ترجیحا دو غسل انجام شود؛ یکی اول شب و دیگری آخر آن.

رسانه-مستقل-بیلبیلک

3-غسل-شب-قدر-بیست-و-سوم

نیت غسل شب قدر

نیت امری قلبی محسوب می‌شود و به زبان آوردن يا از ذهن گذراندن آن لازم نيست و صرف اينكه شخص، غسل شب قدر را به قصد قربت و عبادت انجام دهد، کافى است.

غسل شب قدر چگونه انجام می‌شود؟

غسل شب قدر نیز مانند هر غسل دیگری به دو صورت ترتیبی و ارتماسی انجام می‌شود. در غسل ترتیبی پس از نیت، سر و گردن شسته مي‌شود. بعد از آن، نيمه سمت راست بدن از گردن به پایين تا سر انگشتان پاي راست و سپس نيمه سمت چپ بدن از گردن به پایين تا سر انگشتان پاي چپ شسته مي‌شود. اگر این ترتیب را رعایت نکنید، غسل باطل است.

پیشنهادی  متن شب قدر + شعر و متن پیامک شب قدر

در غسل ارتماسی باید بعد از نیت، غسل کننده به یکباره در آب فرو رود؛ بـه طوری کـه آب تمام قسمت‌های بدنش را در یک زمان فرا گیرد. غسل ارتماسی باید حتما در استخر، حوض و مانند آن انجام شود؛ بنابراین زیر دوش حمام یا با شیلنگ آب نمی‌توان آن را انجام داد.

آیا با غسل شب قدر می‌توان نماز خواند؟

مراجع دینی در پاسخ به این سوال، اختلاف نظر دارند.

حضرات آیات، امام خمینى، بهجت، امام خامنه‌‏اى و صافى گلپایگانی (مدظلهم العالی) معتقدند: «کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد، ولى با غسل‌هاى دیگر (چه واجب یا مستحب) نمى‏‌شود نماز خواند و باید وضو هم گرفت.»

4-آیا-با-غسل-شب-قدر-می‌توان-نماز-خواند

حضرات آیات عظام خویی (ره)، سیستانى، نورى همدانی و وحید خراسانی (مدظلهم العالی) معتقدند: «کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد، بلکه با غسل‎هاى دیگر واجب غیر از غسل استحاضه متوسطه و با غسل‌هاى مستحب، نیز مى‏تواند بدون وضو نماز بخواند؛ اگرچه احتیاط مستحب آن است که وضو هم بگیرد.»

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی) می‌فرمایند: «با هر غسلى می‌توان نماز خواند و وضو واجب نیست، خواه جنابت باشد یا غیر آن، واجب باشد یا مستحب، ولى احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت وضو بگیرد.»

مرحوم حضرت آیت الله فاضل لنکرانی (ره) معتقدند: «کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد، بلکه با غسل‌هاى واجب دیگر غیر از غسل استحاضه متوسطه نیز مى‏‌تواند بدون وضو نماز بخواند؛ اگرچه بهتر است وضو هم بگیرد.»

غسل شب قدر؛ تطهیر روح و جسم

در این شب‌های عزیز، زمزمه «لَیلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْر» به ما می‌گوید که اکنون فرصت آن رسیده تا با غسل شب قدر و شستشوی آیینه دل، خوبی‌ها را جایگزین بدی‌ها، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه و احسان و نیکی را جایگزین ظلم و ستم کنیم. شب قدر، زمانی بی‌نظیر و طلایی برای قدم گذاشتن در راه الهی و آباد کردن دنیا و آخرت است تا به روح و جسم خود طراوتی معنوی ببخشیم. امیدواریم این مقاله از سری مطالب مناسبت بیلبلیک راهگشای شما در این راه بندگی باشد.

5/5 - (91 امتیاز)

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. چقدر عالی، من تو اعمال شب قدر که نگاه می‌کردم برای اولین بار غسل شب قدر رو دارم می‌بینم و شما خیلی عالی توضیح دادین همه چیز رو. خیلی ممنونم از تیم خوب رسانه بیلبیلک
    اجرتون با خدا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا