نکات طلایی در خلق رزومه قوی و تاثیرگذار!

آیا میدانستید مدیران استخدام به طور میانگین تنها 30 الی 40 ثانیه به خواندن رزومه شما اختصاص میدهند؟! این جمله به این معناست که تنها 30 ثانیه مهلت دارید تا خود را به مدیر یک شرکت ثابت کرده و صاحب یک موقعیت شغلی عالی شوید. همان طور که میدانید رزومه یک معرفی کامل از اطلاعات، تجربیات، سوابق کاری و تحصیلی شماست.
درست است که داشتن رزومه یکی از ضروریات استخدام محسوب میشود اما هر رزومهای لزوما منجر به استخدام نخواهد شد؛ بنابراین شما برای استخدام در یک شرکت و رسیدن به شعل ایدهآل خود به یک رزومه قوی نیاز خواهید داشت. اگر متقاضی استخدام در یک شرکت خوب و به دست آوردن موقعیت شغلی عالی هستید، این متن مختص شما نگارش شده است. تا آخر این نوشته با ما همراه باشید تا نکات طلایی در خلق رزومه قوی را بیان کرده و با رعایت این نکات حرفهایترین رزومهها را بنویسید.
در ادامه به بررسی نکات مهم برای نوشتن رزومه حرفهای از وبسایت Behzad Yousefi خواهیم پرداخت:
محتویات این مقاله
زیاد کش ندهید!
امکان بررسی رزومه در مدت زمان کوتاه اهمیت بالایی دارد. سعی کنید تا جای ممکن رزومه خود را کوتاه نوشته و اطلاعات کلیدی و مهم را در آن بگنجانید به طوری که در مدت کوتاه کارفرما را مجاب به همکاری با شما کند! البته به یاد داشته باشید که خلاصه بودن رزومه به معنای از یاد بردن نکات مهم نیست. تمام مهارتها، استعدادها، تواناییها و سوابق شغلی و تحصیلی مرتبط با شغل مورد نظر خود را در رزومه بیاورید و در صورت نیاز آن را در دو صفحه بنویسید.
بهترین نوع قالب را انتخاب کنید!
انتخاب قالب مناسب برای نوشتن رزومه اهمیت بسیار بالایی دارد. رزومه زمانی، مهارتی و ترکیبی از مهمترین قالبها برای رزومهنویسی به شمار میروند که لازم است با توجه به سابقه و مهارتهایتان یکی از انواع این قالبها را انتخاب کرده و رزومه خود را طبق آن تنظیم کنید.
مهمترینها را اول بگویید!
گفتیم که مدیران استخدام برای خواندن رزومه هر فرد بیشتر از چند ثانیه زمان اختصاص نمیدهند؛ بنابراین همان طور که گفته شد رزومه خود را کوتاه بنویسید. اگر تجربه و سابقه کاری متنوعی دارید، مهمترین آنها را اول نوشته و اطلاعات بسیار قدیمی و یا غیرمرتبط با شغلی که متقاضی آن هستید را کنار بگذارید.
در نوشتن رزومه جلب توجه کنید!
به جای این که سوابق شغلی خود را لیست کنید، مهمترین آنها را نوشته و با نوشتن توضیحاتی کوتاه یا اعداد و ارقام میزان تاثیر دستاوردتان را بیان کنید. اگر دستاوردها و مهارتهای زیادی دارید، میتوانید بخش جداگانهای برای آنها در نظر گرفته و به طور مشخص این اطلاعات را بیان کنید.
غلط املایی نداشته باشید!
رزومه خود را با دقت نوشته و توجه داشته باشید تا غلط املایی در آن وجود نداشته باشد. وجود غلط املایی در رزومه تاثیرگذاری و ارزش آن را کاهش خواهد داد.
ظاهر رزومهتان را فراموش نکنید!
ظاهر رزومه اولین چیزی است که مسئول استخدام با آن مواجه خواهد شد و میتواند در تصمیم نهایی آن تاثیر داشته باشد؛ بنابراین توجه داشته باشید تا رزومهتان از لحاظ ظاهری مرتب و جذاب باشد. دوری از پیچیدگی و ابهام در نوشتن رزومه، استفاده از یک فونت حرفهای و خوانا، انداره فونت بین 10 الی 12، کاهش فضاهای سفید در رزومه، استفاده از حاشیه دور متن و نوشتن کامل اطلاعات تماس ظاهر مناسبی برای رزومهتان خلق کرده و آن را حرفهایتر نشان خواهد داد.
برای همه یک رزومه نفرستید!
بسیاری از افراد یک رزومه آماده کرده و آن را برای تمامی شرکتها ارسال میکنند! این کار همچون ارسال یک پیام کوتاه همگانی بوده و اثربخشی بسیار پایینی دارد؛ چرا که نیاز هر کدام از شرکتها متفاوت است. سازمانهای بزرگ، شرکتهای کوچک، شرکتهای ایرانی و شرکتهای بین المللی هر کدام نگاه متفاوتی به رزومه داشته و به دنبال قابلبتهای متفاوتی هستند؛ بنابراین سعی کنید برای هر شرکت رزومه متفاوتی براساس نیاز و موقعیت شغلی شرکت مورد نظر نوشته و آن را به صورت حرفهای تنظیم کنید.
اگر تجربه ندارید از مهارتهایتان غافل نشوید!
در صورتی که در زمینه شغلی که متقاضی آن هستید تجربه ندارید و یا تازه فارغالتخصیل شدهاید، بهتر است بر روی بخش مهارتها متمرکز شده و تواناییهای خودتان در زمینه شغلی مدنظر را بنویسید. نوشتن اطلاعات تحصیلی، مهارتهای مرتبط، توانمندیها، پژوهشها، علاقهمندیها و انگیزههایتان برای به دست آوردن موقعیت شغلی موردنظر موثر خواهد بود.
سوابق تحصیلی خود را درست بنویسید!
تجربیات خود در زمینه تحصیلاتتان، موفقیتها و دستاوردهایی که در دوران تحصیل به دست آوردهاید و وضعیت فعلی تحصیلی خود را در رزومه ذکر کنید. لازم به ذکر است این که شما در چه دانشگاهی تحصیل کردهاید و یا تاریخ فارغ التحصیلی و گذراندن دوران تحصیلیتان اهمیت چندانی در رزومه نخواهد داشت.
برخی از موارد را بیان نکنید!
شغلهای کوتاه مدت به صورت موقت، وجود وقفه در کار و نوشتن تاریخ دقیق شروع و پایان هر کار و تعدد تغییر شغل از جمله مواردی هستند که بهتر است در نوشتن رزومه به آنها اشاره نکنید.
فوت آخر را از یاد نبرید!
بعد از نوشتن رزومه و قبل از ارسال نهایی، نوشته خود را چند مرتبه بازخوانی و بررسی کرده و اشکالات آن را رفع کنید. استفاده از جملات سلیس و روان، نداشتن غلط نگارشی و املایی و نامگذاری درست فایل به حرفهایتر شدن رزومه کمک خواهد کرد. همچنین قبل از ارسال رزومه برای کارفرما، آن را به فایل PDF تبدیل کنید تا فایلتان بدون تغییر به دست کارفرما برسد.
خلق رزومه قوی؛ تیر خلاص استخدام در بهترین شرکتها!
رزومه همچون شناسنامه شماست که تمام سوابق و مهارتهای شما را در یک الی دو صفحه در اختیار کارفرما قرار میدهد. نوشتن یک رزومه قوی اهمیت بسیار بالایی داشته و میتواند تیر خلاص را زده و شما را به شغل مورد نظرتان برساند! رزومهها انواع مختلفی دارند که باتوجه به نیاز خود میتوانید رزومه موردنظر خود را بنویسید.
نکات طلایی گفته شده برای خلق رزومه قوی به شما کمک خواهد کرد تا یک رزومه حرفهای نوشته و کارفرما را مجاب به انتخاب رزومه خودتان کنید. پس دست به کار شوید و یک رزومه حرفهای برای خود بنویسید!
منبع: www.behmerm.com